Estetska ginekologija

Tijekom procesa starenja dolazi do značajnih promjena intimne regije, kako u građi tako i u funkciji. Uslijed smanjene proizvodnje estrogena i kolagena, dolazi do vulvovaginalne atrofije. Povećanjem elastičnosti i poboljšanjem čvrstine kože dobiva se estetski lijepši i mlađi izgled intimne regije.

Pomlađivanje intimne regije hijaluronskim filerima s produženim i poboljšanim učinkom u svrhu nadoknade volumena i povećanja elastičnosti kože intimnog područja, ženama  pruža mogućnost oblikovanja velikih usana stidnice uslijed atrofije, a kod mlađih žena korekciju asimetrije stidnice ili zjapećeg introitusa rodnice, te ispravljanje ožiljaka od epiziotomije nakon poroda.

U estetske tretmane intimne regije spada i izbjeljivanje stidnih usana, prepona i anusa. Izbjeljivanje je postupak u kojem se neinvazivnom metodom lokalno na kožu intimne regije primjenjuje preparat uslijed kojeg dolazi do promjena u samoj koži koje dovode do željenog učinka. Postupak je prvenstveno namijenjen ženama s hiperpigmentiranim (tamnijim) dijelovima intimnog područja.

Estetski postupci intimne regije, ženama pružaju povratak sigurnosti u svoj izgled i tijelo.

Povezani članci

Kolposkopija

ŠTO JE KOLPOSKOPIJA? Kolposkopija je dijagnostička metoda kojom se posebnim uređajem, koji se zove kolposkop, pregledava sluznica rodnice i vrata maternice.Naziv potječe od grčke riječi

Saznajte više