Mjesec posvećen borbi protiv raka dojke

Rak dojke se nalazi na prvom mjestu među malignim tumorima od kojih obolijevaju žene. Zadnje izvješće Hrvatskog registra za rak RH, za 2019. godinu, navodi da je od ove bolesti oboljelo 2999 žena. Na žalost, neslužbena izvješća upućuju da će u izvješće za 2020. godini broj novooboljelih žena od raka dojke prijeći 3 000. Podizanje svijesti o raku dojke kod žena, zastupljeno je u medijskom prostoru kroz cijelu godinu. No, u mjesecu listopadu rak dojke dobiva posebnu pozornost održavanjem niza javnozdravstvenih akcija i objavom niza članaka o potrebi prevencije ove bolesti, te o načinima rane dijagnostike i liječenja ovog malignog tumora.

Iskusan liječnički tim Poliklinike Vili Vis Vitalis također je uključen u ranu dijagnostiku i liječenje ove bolesti. Tim radiologa, kirurga, ginekologa, može vam dati odgovore na pitanja koja vas muče, bilo da se radi o preventivnom pregledu, sumnji na rak dojke ili već dijagnosticiranom raku dojke. Kako je rak dojke kompleksna bolest koja se javlja već u mladih žena, počevši negdje od 25. godine života, te njegovo pojavljivanje prati i žene u dubokoj starosti, nije zgodno kratkim člankom obuhvatiti sve njegove aspekte.

Ovim kratkim osvrtom priključujemo se podršci i u borbi protiv ove opake bolesti. Na stranicama Poliklinike Vili Vis Vitalis moći će te kroz cijelu godinu pratiti najvažnije aspekte vezane za prevenciju i ranu dijagnostiku, te liječenje raka dojke.

Doc. dr. sc. Ivan Milas, dr. med.

 
Ivan Milas
 

Povezani članci

Kolposkopija

ŠTO JE KOLPOSKOPIJA? Kolposkopija je dijagnostička metoda kojom se posebnim uređajem, koji se zove kolposkop, pregledava sluznica rodnice i vrata maternice.Naziv potječe od grčke riječi

Saznajte više